top of page

fabric care

Een guide hoe je jouw swimwear moet wassen

Spoel je swimwear na ieder gebruik goed uit onder de kraan met koud water. Als er tijd voor is laat je swimwear dan 30 minuten weken in een badje met koud water, dit is het beste voor je stof wegens het zand, chloor, chemische stoffen, zonnenbrand  etc nu kunnen los weken.

Alleen koud water is niet voldoende om al het vuil uit je swimwear te krijgen. Vul opnieuw de wasbak met koud water en voeg een thee lepel wasmiddel voor fijne stoffen toe aan het water. Wrijf voorzichtig de stof over elkaar zodat ze wasmiddel goed door de stof verdeeld word en het vuil er uit gewreven word. 

Spoel hierna de swimwear goed uit onder de kraan zodat alle zeepresten uit de stof gespoeld zijn. Knijp daarna de swimwear uit. LET OP! wring je swimwear niet uit wegens dit de vorm van de items kan beschadigen.

HANDWAS

DROGEN

Leg je swimwear op een platte oppervlak uit direct zonlicht om de items te laten dragen. Zorg dat je de items zo plat mogelijk neerleg om de originele vorm te behouden.

TIPS
  • In plaats van je swimwear te laten weken in een badje, stap met je swimwear nog aan onder de douche en spoel koud af.

  • Als je in een Jaccuzi of verwarmd zwembad bent geweest spoel je swimwear dan zo snel mogelijk uit. Dit wegens er veel chemicaliën worden gebruikt in dit water wat schadelijk kan zijn voor je swimwear!

DO NOT

Wat absoluut niet te doen met je swimwear!

 Niet uitwringen, niet bleken, niet in de droger, niet naar de stomerij, niet in direct zonlicht laten drogen.

bottom of page