robin.jpg

MEET THE FOUNDER:

ROBIN VAN DEN OEVER

Met heel veel liefde worden alle items door mij in mijn kleine atelier ontworpen en gemaakt. Met hulp van mijn grootste inspiratie mijn Oma. We blijven een business die handgemaakte items blijft produceren zonder het gebruik van productie-fabrieken. Met natuurlijk de kwaliteit  van de items op nummer één.

OUR STORY

RUBYSTORIES is een kledingmerk wat bestaat uit handgemaakte items. Momenteel bestaat onze collectie uit swimwear items voor dames die volledig costumizable zijn.

 

Met hulp van mijn oma delen wij samen de passie voor naaien, ik ben haar ook enorm dankbaar dat ze me al vanaf jongs af aan al kennis liet maken met naaimachines en wat je er wel niet allemaal mee kan maken! In mijn tienerjaren ben ik haar voetstappen gevolgd en een opleiding mode expert gaan volgen. En toen ik net 22 jaar was ben ik officieel RUBYSTORIES gestart.

 

Ik ben begonnen met mijn eigen bedrijf omdat dit van jongs af aan dit al een grote droom van mij is. Mijn focus nu is op swimwear, omdat ik opmerkte dat vriendinnen en vrouwen om me heen tegen hetzelfde probleem aanliepen om goed passende zwemkleding te vinden. Toen we met een groep vriendinnen gingen winkelen en een vriendin huilend in het hokje stond omdat ze in geen enkele bikini zichzelf goed voelde, gaf mij dit doorslag om een swimwear collectie te ontwerpen. Na veel research en demo's is op 4 april 2021 mijn website met mijn eerste swim collectie live gegaan! Het mooiste van de swim collectie is dat alles seamlesss is. Dit betekent dat je de items op beide kanten kan dragen, je hebt dan ook 4 looks in 1 set.

Wat ik erg belangrijk vind is dat alle producten met de hand worden gemaakt van grondstoffen die gereycycled en/of duurzaam zijn geproduceerd. Dit om alles zo ecologisch mogelijk te maken. Doordat ik alle items zelf maak heb ik hier ook volledige controle over van welke stoffen er gebruikt word tot aan hoe de labels zijn geproduceerd. Ook hierdoor zijn de items volledig costum en worden speciaal voor jou gemaakt, je kan je set helemaal naar jou zin ontwerpen. Stiekem ben jij de ontwerpster en ik jou persoonlijke producent!

RUBYSTORIES is een slow fashion brand waar ik erg trots op ben. Ik heb nog vele ideeën voor RUBYSTORIES en hoop nog veel te kunnen groeien op veel verschillende vlakken. 

_MG_4632.jpg

HANDMADE WITH SO MUCH PASSION AND LOVE